ABBA: IN KLEURRIJKE VINYL

ABBA: IN KLEURRIJKE VINYL

juli 25, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

ABBA: THE STUDIO-ALBUMS’ VERSCHIJNT IN ACHT KLEURRIJKE VINYL VERSIES ABBA, een van de grootste bands uit de popmuziek, bracht bijna veertig jaar geleden met ‘The Visitors’ voor het laatst een album uit.

Om hun kleurrijke muzikale oeuvre na al die jaren weer te laten herleven wordt vandaag een achtdelige vinylboxset uitgebracht: ‘ABBA: The Studio Albums’. Met deze boxset, waarvan alle albums in een andere kleur vinyl zijn geperst, haal je de volledige collectie van ABBA in huis in een schitterende uitvoering.

Het Zweedse viertal was vanaf het moment dat ze in 1973 voor het eerst meededen aan het Eurovisie Songfestival een succes en sindsdien kwam er bijna jaarlijks een album van hun hand uit de studio rollen.

Dat begon met ‘Ring Ring‘ in 1973 en werd een jaar later opgevolgd met ‘Waterloo‘. De winst van het Eurovisie Songfestival in 1974 gaf de band hun wereldwijde doorbraak en hits als ‘Honey, Honey‘, ‘SOS‘, ‘Mamma Mia‘ maakten ze een onuitwisbare indruk die tot op de dag van vandaag nog aanwezig is