ASTRID S MAAKTE VOOR ‘DANCE DANCE DANCE’

ASTRID S MAAKTE VOOR ‘DANCE DANCE DANCE’

juni 12, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

ASTRID S MAAKTE VOOR ‘DANCE DANCE DANCE’ DE IDEALE VIDEOCLIP
Hoe maak je eigenlijk een geslaagde videoclip? Zijn daar richtlijnen of onontbeerlijke elementen voor? De Noorse zangeres Astrid S besprak het met een vriendin voor haar vandaag verschenen nummer ‘Dance Dance Dance’. Na veel wikken en wegen kwamen ze uit op een paar essentiële onderdelen, waarbij The Sims, ouderwetse discmans en hun gedeelde jeugdidool Britney Spears de revue passeerden. 

De conclusie die ze trokken was dat een goede clip sowieso een auto moet hebben. Eentje die bij je past en overeenkomsten heeft met jouw karakter. En het allerbelangrijkste van een geslaagde video is natuurlijk dat er in gedanst wordt. Eindresultaat: een perzikkleurige kever cabrio bezaaid met bloemen, een 80s saxofoon solo en een op water dansende Astrid. De clip verschijnt zaterdag, dus kom zeker nog een keer in deze mail terug voor de link.

Astrid is ondertussen al flink wat jaren bezig. De inmiddels drieëntwintigjarige singer-songwriter begon haar carrière als zestienjarige in 2013 met haar deelname aan de Noorse Idols en heeft sindsdien behoorlijk doorgepakt. Zo bracht ze al meerdere succesvolle nummers uit die op Spotify al ruim over de magische grens van de honderdmiljoen streams zijn gegaan, zoals ‘Hurts So Good‘, ‘Running Out‘ en ‘Think Before I Talk‘. En dat zelfs nog voordat haar langverwachte debuutalbum is uitgekomen.