Blinding Lights ook deze week  11 weken op 1

Blinding Lights ook deze week 11 weken op 1

mei 15, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Ook deze week staat The Weeknd onbedreigd op de eerste plaats van de Top 40 met Blinding Lights, inmiddels voor de elfde week. De Canadese zanger staat ondertussen 23 weken in de Top 40 en weet zijn nummer 1-hit nu al in de Top 40 van grootste hits ooit te brengen.

Daar komt Blinding Lights deze week op nummer 38 waarmee Dromen Zijn Bedrog (van Marco Borsato) tot buiten de Top 40 van grootste hits wordt geduwd. In de lijst van deze week blijven Roses (van Saint Jhn en Imanbek) en Breaking Me (van Topic en A7s) zitten op de plekken 2 en 3.


Precies een jaar geleden scoorde Justin Bieber met I Don’t Care de hoogste nieuwe met I Don’t Care. Die samenwerking met Ed Sheeran kwam toen binnen op nummer 2. Deze week heeft Bieber opnieuw de hoogste binnenkomer, nu via zijn samenwerking met Ariana Grande. Stuck With U, het nummer waarmee het gelegenheidsduo geld wil inzamelen voor goede doelen in de coronacrisis, is nieuw op nummer 15.

Bij de binnenkomers van deze week zien we ook het debuut van Surf Mesa, Emilee en Kelvin Jones. Lost Frequencies en Zonderling keren na twee jaar afwezigheid terug in de Top 40 (met Love To Go) waar The Script (via Something Unreal) nu de 13e hit scoort.
Be Kind, de ex-Alarmschijf van Marshmello en Halsey die vorige week wist binnen te komen op nummer 35, is met 9 plaatsen winst op nummer 26 de snelste stijger.
De top 10 van 16 mei 2020:
1 ( 1) BLINDING LIGHTS – The Weeknd
2 ( 2) ROSES – IMANBEK REMIX – Saint Jhn feat. Imanbek
3 ( 3) BREAKING ME – Topic & A7s
4 ( 5) SUPALONELY – Benee feat. Gus Dapperton
5 ( 7) SOLDIER ON – Di-Rect
6 ( 4) 17 MILJOEN MENSEN – Davina Michelle & Snelle
7 ( 6) IN YOUR EYES – Robin Schulz featuring Alida
8 ( 8) BREAK MY HEART – Dua Lipa
9 (11) BEAT ME – Davina Michelle
10 (10) IN YOUR EYES – The Weeknd
(bron: www.top40.nl)