De Grammy-winnende singer / songwriter Jess Glynne

De Grammy-winnende singer / songwriter Jess Glynne

mei 1, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Met een diepe en soulvolle toon vergelijkbaar met Jessie J en Adele, maakte de Grammy-winnende singer / songwriter Jess Glynne haar doorbraak in het begin van 2010 in het VK als de stem van de hitparade elektronische dance-tracks “My Love” met Route 94 en “Rather Be “with kamermuziek-meets-house act Clean Bandit. Als soloartiest scoorde ze extra chart-toppers en een nummer één album met haar debuut in 2015, I Cry When I Laugh.

Glynne is geboren en getogen ten noorden van Londen en zong al op jonge leeftijd. Ze bleef nauw verbonden met de muziekindustrie via klussen en college-cursussen en sloot uiteindelijk in 2013 een deal met Atlantic Records. Van daaruit droeg ze bij aan een aantal belangrijke nummers, wat haar carrière in de mainstream bracht. Route 94’s “My Love” stond bovenaan in het Verenigd Koninkrijk en Schotland en vond de oren van Clean Bandit, die Glynne rekruteerde voor 2014’s “Rather Be”, dat een wereldwijde hit werd en een Grammy mee naar huis nam voor de beste dansopname.

Vervolgens werden Glynne’s eerste singles die onder haar eigen naam in kaart kwamen: zowel “Right Here” (met Gorgon City) als “Real Love” (met Clean Bandit) bereikten voor het einde van het jaar de Britse top tien. In 2015 sloeg Glynne opnieuw nummer één als hoofdrol (op Tinie Tempah’s “Not Letting Go”), maar ze stond ook bovenaan de hitlijst als solo-act met “Hold My Hand”. Haar debuutalbum, I Cry When I Laugh, volgde in augustus 2015 op Atlantic. Gesteund door haar succes in de singles charts, kwam I Cry When I Laugh binnen op nummer één op de Britse albumslijst. Het album leidde tot een uitgebreid tourschema, dat eind 2016 werd afgerond, alleen voor Glynne om begin 2017 terug de studio in te duiken.

Always in Between Na weken schrijven in Los Angeles trok ze zich terug op het platteland voor aanvullende opnamesessies samen met een team van haar naaste medewerkers. Ze schreef het grootste deel van de plaat in die tijd, inclusief de lead singles “These Days” met Rudimental, Macklemore en Dan Caplen en “I’ll Be There”, wat haar zevende nummer één werd. Het album, Always in Between, arriveerde in oktober 2018 en stond bovenaan de Britse hitlijsten. Vervolgens combineerde ze met Jax Jones voor de single “One Touch” in mei 2019.