Foo Fighters willen graag dat fans ‘elk woord’ van nieuwe liedjes zingen tijdens aankomende concerten

Foo Fighters willen graag dat fans ‘elk woord’ van nieuwe liedjes zingen tijdens aankomende concerten

februari 7, 2021 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Foo Fighters hopen dat fans “elk woord” van hun nieuwe nummers “zingen” als ze eindelijk weer live kunnen optreden.

De hitmakers van Shame Shame hebben zojuist hun 10e album, Medicine at Midnight, uitgebracht, dat ze vorig jaar oorspronkelijk wilden uitbrengen als onderdeel van een “wereldwijde viering” van hun 25-jarig jubileum. En hoewel de pandemie van het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat ze het record niet kunnen ondersteunen met een tour, hoopt frontman Dave Grohl dat de vertraging de nummers nog specialer zal maken.

“We dachten dat onze 25-jarig jubileumtournee en ons tiende album allebei samen zouden komen in dit wereldwijde feest dat we als een circus zouden ronddragen tot de wielen eraf vielen,” vertelde Grohl aan The Sun.

“Dus toen alles stopte, was het vreemd wachten”, vervolgde hij, en legde uit: “de opwinding van het afmaken van een plaat gaat meestal over in het begin van de tour en het hele gebeuren zien groeien.”

Toegegeven dat: “een lied zien veranderen van een idee dat op een servet is geschreven naar iets waar 60.000 mensen mee meezingen, is een wilde rit”, beschreef Grohl het vrijgeven van muziek tijdens de pandemie als “een gebroken proces”.

“Maar ik had het idee dat we het album eerder dan later moesten uitbrengen, zodat mensen tegen de tijd dat we het podium betreden bekend zullen zijn met alle nieuwe nummers”, vertelde hij.