KALVIJN EN DE KAST RELEASEN SINGLE – PRESENTATIE 14 DECEMBER AFAS LIVE

KALVIJN EN DE KAST RELEASEN SINGLE – PRESENTATIE 14 DECEMBER AFAS LIVE

december 11, 2019 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen


Speciale gasten jubileumconcert Kalvijn, Arjen Lubach & Janine Abbring

Op zaterdag 14 december a.s. viert de Friese popgroep De Kast in originele bezetting de start van hun 30-jarig jubileum in de AFAS Live te Amsterdam. De Kast was de eerste Nederlandstalige band die in de AFAS Live (Heineken Music Hall) een uitverkocht concert gaf. Ze waren eind jaren negentig bijzonder populair en deden vele speciale concerten, zo speelde de groep onder andere als eerste Nederlandse band 3x voor een uitverkocht GelreDome.

Speciaal voor hun jubileum heeft de band de handen in een geslagen met Kalvijn, één van de populairste YouTubers van Nederland. Gezamenlijk brengen ze de megahit ‘In Nije Dei’ opnieuw uit in een moderne versie. Zowel Kalvijn als De Kast komen uit het Noorden en de klik is duidelijk hoorbaar. “Ik vind het tof om op deze manier een connectie te maken tussen Friesland en Groningen. Mijn Nederlandse tekst is een moderne vertaling van het originele Friese thema.” Kalvijn is met 1.2 miljoen abonnees razend populair op YouTube en heeft net een gouden plaat mogen ontvangen voor zijn hit ‘De Missie’.

Verdere gasten tijdens het jubileumconcert zijn Arjen Lubach en Janine Abbring die in 2001 een enorme hit scoorden met het nummer ‘Jelle’, wat over De Kast ging. Toen Arjen hoorde dat De Kast een jubileumconcert zou doen, bood hij spontaan aan om na zoveel jaar samen op te treden. En met de Friese Johannes Rypma, Lotte Broersma én Wiebe Kaspers wordt dit een niet te missen avond voor iedereen die het Friese lied in zijn hart heeft.