Maak kennis met: joshua bassett

Maak kennis met: joshua bassett

februari 7, 2021 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

De Californische acteur en singer-songwriter Joshua Bassett heeft de eerste single ‘Lie Lie Lie’ van zijn debuut-EP uitgebracht na een hoofdrol in het Disney + -fenomeen High School Musical: The Musical: The Series.

Geïnspireerd door mensen als Ed Sheeran en Harry Styles, schrijft Joshua door gitaar geleide popsongs met teksten vol verhalen. Joshua, een multi-getalenteerde instrumentalist (hij speelt gitaar, ukelele, drums en piano om er maar een paar te noemen!),

Zegt dat het zijn oma was die hem de oude ukelele van zijn opa gaf die zijn passie voor het schrijven van liedjes een kickstart gaf, en schreef zijn eerste nummer toen hij 15 was om te vragen een meisje op weg naar thuiskomst (ze zei trouwens ja!).

Met al bijna 100 miljoen streams onder zijn riem en bijval van onder meer Euphoria, Billboard, Flaunt, Elite Daily, POPSUGAR, E! News en Idolator, het is moeilijk te geloven dat Joshua maar een handvol nummers heeft uitgebracht.

Zijn debuut-EP komt later dit jaar uit, maar Joshua zegt dat hij “deze EP in wezen drie jaar heeft geschreven, maar alles heeft geproduceerd tijdens de pandemie, en vooral via Zoom!”.

Ondanks het gebrek aan optredens dit jaar (huil), zegt Joshua dat hij “iets heel speciaals heeft gepland, ik kan nog geen details onthullen, maar ik ben er enthousiast over, en ik denk dat jij dat ook zult zijn :)” we kunnen niet wachten om te zien wat hij in petto heeft!