Max Martin ‘martelde’ Kelly Clarkson

Max Martin ‘martelde’ Kelly Clarkson

januari 12, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Max Martin ‘martelde’ Kelly Clarkson om ‘Since U Been Gone’ perfect te krijgen De Zweedse producent – die hits heeft bedacht voor onder meer Britney Spears, Taylor Swift, Katy Perry en Backstreet Boys – heeft onthuld dat hij een “bijzondere manier” had waarop hij de vocalen wilde laten klinken en ondanks dat Kelly het “verbazingwekkend” zong “hij liet haar het verschillende keren opnieuw doen om het precies goed te krijgen.

Max – die het lied mede schreef en produceerde – vertelde BBC Radio 2: “Ze kwam binnen en zong het lied verbazingwekkend, ze molde het.

“Maar ik had deze specifieke manier waarop je moest … Ik heb haar een minuut gemarteld.”

De hit van ‘Through of You’ won uiteindelijk de Grammy voor beste vrouwelijke popvocale uitvoering met de hit uit 2004, die te zien was op het debuutalbum ‘Breakaway’ van de ‘American Idol’-winnaar.

Max voegde eraan toe: “Ze was zo’n supermeisje en ik denk dat het nummer misschien niet was wat ze normaal deed.
“Ik denk dat ze meer een groot ballad meisje was, dus ja dat bleek zo geweldig.”

De songwriter schrijft het werken met mensen zoals Kelly bij het transformeren van zijn carrière.

Ondertussen prees de producent eerder Katy Perry – waarmee hij in 2013 aan ‘Roar’ werkte – voor het maken van nummers die “groter worden dan alleen een nummer”.

Hij zei: “Als popcultuur dingen op enigerlei wijze kan beïnvloeden, wanneer een nummer iets groters wordt dan alleen een nummer, is dat het beste voor mij.

“Ik zag de video waarin het hele personeel van een kinderziekenhuis ‘Roar’ zong, en het was een herinnering voor mij. Ik heb de neiging om te kleineren wat ik doe. Ik denk dat het een gevolg is van proberen het ego onder controle te houden. Ik ga: ‘Wat doen we de hele dag als anderen werken aan gelijkheid, Syrië, vechten tegen kanker.’ Maar dan gebeurt er zoiets: een nummer vindt zijn weg buiten de studio en betekent echt iets voor mensen.

“Het is niet elke keer dat ik trots ben op een deuntje, maar ik ben het als het gaat om een ​​nummer als ‘Roar’.”