Merol gaat in vakantiemodus…

Merol gaat in vakantiemodus…

augustus 11, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

MEROL GAAT IN VAKANTIEMODUS MET ‘JE VAIS VITE (OP DE CAMPINGDISCO)’ Een potje Yahtzee, Rummikub of het lezen van een boek is voor MEROL wel even genoeg deze zomer. Ze blikt met ‘Je Vais Vite (Op De Campingdisco)’ terug op de onbezorgde vakanties op de camping uit haar jeugd. De zomerse clip, die werd gefilmd op camping De Wielewaal in Zeewolde, verschijnt vandaag om 14:00 uur op haar YouTube-kanaal. MEROL zit klaar in de chat om de reactie van haar fans mee te maken voorafgaand en tijdens de release.
Voor inspiratie putte de 29-jarige Merol Baldé uit eigen ervaringen. “Vroeger ging ik elke zomervakantie met mijn ouders kamperen in Frankrijk. Als ik terugdenk aan die vakanties voel ik een soort zorgeloosheid. De dag bestond uit zwemmen, tafeltennissen en schuilen in de tent voor de regen. Want tjonge wat zijn we vaak weggeregend daar! Ik wilde een nostalgisch nummer maken over heerlijk luieren met de pootjes omhoog. Even weg van de fame en de party cultuur in Amsterdam want hé, hier op deze camping ga ik hard,” aldus de veelzijdige artieste.

Met haar voorgaande singles ‘Lekker Met De Meiden’, ‘Hou Je Bek En Bef Me’ en ‘Kerst Met De Fam’ wist ze razendsnel een fanschare op te bouwen, waarmee ze in 2019 al de verschillende zalen van Paradiso wist te vullen. Ook met het nummer ‘Ik *** je op afstand’, dat ze tijdens de lockdown maakte met Arjen Lubach, gooide ze hoge ogen.

Haar tongue in cheek en uitdagende teksten spreken erg tot de verbeelding. Met een mix van 80’s synthesizers en Nederpop weet de zangeres zichzelf te presenteren aan het grote publiek. Vorig jaar brachten BNNVARA en 3LAB al een documentaire uit over het opkomende fenomeen MEROL.