Nederlandse lockdownclip hit in VS en Rusland

Nederlandse lockdownclip hit in VS en Rusland

oktober 29, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

De Nederlandse lockdownclip Fool Goin’ Home van oud TROS-dj en zanger Eddy Willemsen wordt grijs gedraaid door radiostations in de Verenigde Staten en Rusland. Maar ook in Frankrijk, Engeland en zelfs Japan is de clip populair.

Fool Goin’ Home staat symbool voor eenzaamheid tijdens een ramp en de hoop op een nieuwe toekomst. Willemsen legde in een videoclip de lockdown in Nederland vast tijdens de eerste Coronagolf. “Het geeft een historisch tijdsbeeld, zegt hij. “Laten we er samen voor zorgen dat we nooit meer in zo’n situatie terecht komen”.

Angst regeert
Willemsen brengt zijn muziek uit onder zijn eigen platenlabel. Het liefst gaat hij direct de grens over met zijn nieuwe creaties. “In het buitenland mogen dj’s namelijk zelf nog beslissen welke platen ze draaien. Vroeger was dat bij ons ook zo, maar tegenwoordig bepalen vooral de muziekredacteuren wat wel of niet gedraaid wordt. Zij gaan voor zekerheid, dus grote hits. Daardoor krijgt nieuwe muziek, die ook mooi kan zijn, amper een kans”.

Beatles
Eddy Willemsen liet Fool Goin’ Home masteren en mixen in de Abbey Road Studio’s in Londen, waar the Beatles hun platen opnamen. Zijn muziek kenmerkt zich door een Brits geluid met een hoog Britpop-gehalte. Als multi-instrumentalist heeft hij de single spoor voor spoor zelf ingespeeld en gezongen. Klik hier om de lockdownclip te horen en zien.

TROS DJ
Jarenlang was Willemsen als radio-dj te horen bij muziekprogramma’s van de TROS en hij presenteerde nieuws en sport op radio en televisie. Het is niet de eerste keer dat een van zijn singles in de top 10 staat van populaire muziek in Noord-Amerika, Azië en Europa. Vorig jaar was zijn single Julia daar ook populair.

TROS-dj legt verlaten Nederland vast in lockdownclip

NPO 3FM radio-actie You’ll Never Walk Alone