Samenwerking met bekende muzikanten leidt tot positieve boodschap

Samenwerking met bekende muzikanten leidt tot positieve boodschap

april 17, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Fijne groove, sterk refrein en een tekst die het hijgerige hier en nu van onze gedwongen inhuizigheid overstijgt: ‘Ga naar binnen’ van singer-songwriter Dennis Kivit verkondigt een universele boodschap. En heeft daarmee alles in zich om het lijflied van de coronageneratie te worden.


Diepere betekenis
De titel is overduidelijk: ‘Ga naar binnen’ verwijst naar het advies dat momenteel voor heel Nederland geldt om zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar de figuurlijke betekenis gaat een stuk dieper. We zitten dan vast in onze huizen, niets ontneemt ons de vrijheid om in onszelf op reis te gaan. Dennis roept de luisteraar op tot zelfonderzoek: ‘Kijk naar binnen en om je heen, kijk naar wat je hebt in deze tijd en maak daar in deze situatie het beste van.’ Zo ontstaat er iets positiefs en waardevols uit ons huisarrest.


Bekende namen
Het zijn niet de minste artiesten die de zanger om zich heen heeft verzameld. Op gepaste afstand uiteraard: de musici leverden hun bijdragen vanuit thuisstudio, woon- of slaapkamer. Patrick Drabe nam productie, mix en gitaar voor zijn rekening. De rest van de band bestaat uit Mark Stoop (drums, Earth and Fire, VOF de Kunst), Paddy van Rijswijk (bas, Candy Dulfer) en Roger Happel (toetsen, Candy Dulfer). Vocaal wordt Dennis bijgestaan door zijn eigen dochter Danique en Désirée Manders, bekend van 90’s housesensatie 2 Brothers on the 4th Floor.


De single is vanaf 17 april via JuiceJunkRecords/Suburban verkrijgbaar bij alle bekende streamingdiensten. De videoclip is te zien op youtube via https://youtu.be/OHszQbMU_9g