Taylor Swift achtste album Folklore verschenen.

Taylor Swift achtste album Folklore verschenen.

augustus 19, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

TAYLOR SWIFTS ACHTSTE ALBUM ‘FOLKLORE’ VERSCHENEN.
Never a dull moment met Taylor Swift. De Amerikaanse zangeres bracht vannacht uit het niets haar album ‘folklore‘ uit. Het is het achtste album voor Swift, met daarop in totaal zestien nummers.

Op de deluxe versies (er komen acht varianten op CD en vinyl) is ook bonustrack ’the lakes’ te vinden. ‘folklore’, waarop ze samenwerkt met Bon Iver en Aaron Dresner van The National, is de opvolger van ‘Lover‘ uit 2019. Dresner schreef samen met Swift aan elf van de zestien nummers. Ook singer-songwriter en producer Jack Antonoff maakte weer deel uit van het productieproces. Hij produceerde het in 2014 uitgebrachte ‘1989‘, waarvoor hij een Grammy won.

Over de aanleiding van de onverwachte albumrelease zegt Swift op haar Instagramaccount het volgende: “Before this year I probably would’ve overthought when to release this music at the ‘perfect’ time, but the times we’re living in keep reminding me that nothing is guaranteed. My gut is telling me that if you make something you love, you should just put it out into the world. That’s the side of uncertainty I can get on board with.

Voor de single ‘cardigan’ is er een prachtige clip gemaakt, waarin Swift in een liefdevolle sprookjeswereld verzeild raakt die symbool staat voor de liefde. Hoe verder ze er echter in afreist, hoe roeriger de weg wordt. De zangeres was zelf nauw betrokken bij het maken van de clip en nam de regie voor haar rekening.