THE KOOKS IN AFAS LIVE OP 5 MAART

THE KOOKS IN AFAS LIVE OP 5 MAART

juni 14, 2021 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

De Britse band The Kooks viert het 15-jarig jubileum van hun debuutalbum ‘Inside In / Inside Out’ met een uitgebreide tournee die de band op 5 maart naar AFAS Live in Amsterdam brengt. De voorverkoop voor dit concert start op vrijdag 18 juni om 10:00 uur.

De glansrijke carrière van The Kooks, waarin de band zich bewees als een van de vaandeldragers van de Engelse indiepopwereld, startte in 2006 met de release van het debuut ‘Inside In / Inside Out’. Het viervoudig platina album met daarop de hits ‘She Moves in Her Own Way’, ‘You Don’t Love Me’ en ‘Naive’, kreeg in de loop der jaren een cultstatus. Dankzij streaming ontdekte bovendien een heel nieuwe generatie fans, op weg naar een studentenbestaan en het verkennen van het uitgaansleven, het album. ‘Inside In / Inside Out’ was, en is, een onmisbare klassieker. Ter ere van het 15-jarig jubileum, gaan The Kooks op een uitgebreide tournee om het album te vieren waardoor de wereld hen leerde kennen. Tijdens het concert wordt het album van begin tot eind uitgevoerd, aangevuld met latere hits.

Zanger en gitarist Luke Pritchard zegt over de komende tour: “Na deze lange winsterslaap konden we niet wachten om eindelijk een tournee in 2022 aan te kondigen en de 15e verjaardag van ons eerste album ‘Inside In / Inside Out’ te vieren. We wilden alle nummers van het album spelen, aangevuld met een aantal publieksfavorieten uit ons volledige oeuvre, als een bedankje aan onze fans voor alle liefde die het album levend hield, deed groeien en zelfs nieuwe oren liet vinden sinds we het in de jaren nul uitbrachten. We hebben zo veel zin om weer te gaan spelen en kunnen niet wachten op deze nostalgische trip. Koop je tickets en kom met ons feesten!”

Na ‘Inside In / Inside Out’ brachten The Kooks nog vier albums uit. Opvolger ‘Konk’ kwam direct op nummer 1 binnen in de Engelse hitlijsten en hun meest recente album, ‘Let’s Go Sunshine’ uit 2018, bereikte de top tien van de UK Album Charts. The Kooks vergaarden niet alleen nieuwe generaties fans, maar ook een gezamenlijk totaal van meer dan 1 miljard streams. De band deed meerdere tournees over de hele wereld, waaronder een uitverkochte arenatour in het Verenigd Koninkrijk.

KINK presents
THE KOOKS INSIDE IN / INSIDE OUT 15TH ANNIVERSARY TOUR
Plus special guests The Snuts
Zaterdag 5 maart 2022, AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 41,44 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/thekooks
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 18 juni om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).