THE WAR ON DRUGS OP VRIJDAG 22 APRIL NAAR ZIGGO DOME

THE WAR ON DRUGS OP VRIJDAG 22 APRIL NAAR ZIGGO DOME

juli 21, 2021 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Op vrijdag 22 april geeft de Amerikaanse indierockband The War On Drugs een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook kondigt de band vandaag de release aan van hun eerste studioalbum in vier jaar tijd;’ I Don’t Live Here Anymore’, dat op 29 oktober verschijnt. Het concert in Amsterdam maakt deel uit van de gelijknamige Noord- Amerikaanse en Europese tournee in 2022. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 23 juli om 10.00 uur via Ticketmaster.

De aankondiging van de tour en het nieuwe album ‘I Don’t Live Here Anymore’ wordt vandaag vergezeld met de release van de eerste single en video ‘Living Proof’. Een voorproefje op de langverwachte opvolger van het wereldwijd goed ontvangen album ‘A Deeper Understanding’ uit 2017, waarvoor de band een Grammy voor Best Rock Album in ontvangst mocht nemen.

The War On Drugs brak in 2014 definitief door met ‘Lost in the Dream’. Alleen al in Nederland ging deze derde plaat van de band rond Adam Granduciel meer dan 25 duizend keer over de toonbank. Radiohits als ‘Red Eyes’, ‘Under The Pressure’ en ‘An Ocean In Between The Waves’ staan symbool voor de subtiele indierock met invloeden van americana, new wave en ambient waarmee de band sinds 2005 furore maakt.

Ook op de Nederlanse podia is The War On Drugs een graag geziene band. In de eerste jaren maakten de indierockers uit Philadelphia indruk in de kleine zaal van Paradiso en op festivals als Incubate en Take Root (allen 2011), om gestaag het succes uit te breiden naar Le Guess Who (2014), de grote zaal van Paradiso (2014) en imponerende shows op festivals als Best Kept Secret (2014) en Down The Rabbit Hole (2015). In 2017 speelden ze tweemaal een uitverkochte AFAS Live. The War On Drugs, naast Granduciel bestaande uit Dave Hartley, Robbie Bennett, Charlie Hall, Jon Natchez en Anthony LaMarca, was in 2018 voor het laatst in ons land te bewonderen tijdens een optreden op Lowlands en in december voor een uitverkocht Ziggo Dome.

Meer informatie over de tour en het volledige tourschema: www.thewarondrugs.net/tour

KINK Presents

THE WAR ON DRUGS – I Don’t Live Here Anymore
Vrijdag 22 april 2022 | Ziggo Dome – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree vanaf: €42,66 (incl. servicekosten en Plus 1 donatie)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/thewarondrugs
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 23 juli om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm). Op verzoek van de artiest betaal je bovenop de kaartprijs €1,- per ticket, wat wordt gedoneerd aan het goede doel via Plus 1.