Traditionele Turkse folk en funky grooves

Traditionele Turkse folk en funky grooves

april 21, 2021 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Traditionele Turkse folk en funky grooves met het Metropole Orkest vanuit de Doelen De onmiskenbare sound van het Metropole Orkest gecombineerd met de meeslepende Turkse muziekscene: geniet op donderdag 22 april van een spetterende show vanuit huis tijdens het online concert Turkish Night.

Vanuit concertgebouw de Doelen speelt het Metropole Orkest o.l.v. dirigent Tom Cohen de sterren van de hemel samen met grote namen als Meral Polat, Gülay Hacer Toruk en de Turks-Nederlandse folkband Altın Gün.

Laat je in vervoering brengen door liefdesliedjes, swing mee met up-tempo nummers of ontdek de rijke Turkse historie in traditionele folk. Het Metropole Orkest staat garant voor een concertspektakel waarin zij haar publiek verrast door samenwerkingen met grootheden en nieuwe talenten uit allerlei genres. Zo boekt Altin Gun internationaal succes met de traditionele Turkse muziek die zij in een eigentijds jasje steken. Ook de Turkse zangeres Gulay Hacer Toruk
brengt traditionele liederen die nog stammen uit het Ottomaanse rijk en Anatolië naar het heden dankzij haar weergaloze uitvoering. Tijdens het online concert wordt niet alleen in het Turks gezongen, verschillende etnische talen passeren de revue.

Intrigerende klanken en funky grooves
Het grote publiek kent Meral Polat wellicht als actrice uit onder andere De Luizenmoeder, maar ook als zangeres heeft zij haar sporen verdient. Zo schitterde Polat vorig jaar in haar eigen theaterprogramma Merals Zomer en werkte ze veelvuldig samen met Adelheid Roosen, in onder meer De Gesluierde Monologen en de Wijksafari’s. Dankzij haar Turks-Koerdische wortels raakt Polat de juiste snaar met haar gevoelige liedjes vol intrigerende en meeslepende klanken. In de stemming voor wat funky grooves? Verheug je dan op trombonist en componist Efe Erdem! Deze veelzijdige muzikant is al jaren actief in zowel de Rotterdamse als de internationale muziekscene en wisselt moeiteloos tussen klassiek, urban en jazz. In 2019 werd Erdem geselecteerd voor The Pack Project, het talentontwikkelingstraject van Jazz International Rotterdam.

Bruggen slaan
De Israëlisch-Brusselse dirigent Tom Cohen heeft tijdens deze Turkish Night de leiding over het Metropole Orkest. Een show die hem op het lijf geschreven is, gezien hij in zijn muziek bij voorkeur bruggen slaat tussen verschillende culturen en muzikale tradities. Een ideale combinatie met het veelzijdige Metropole Orkest, dat jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, en filmmuziek tot leven brengt.

Reserveren
Kijkers kunnen tijdens Turkish Night rekenen op een overheerlijke smeltkroes van muziek, cultuur, heden en verleden. Het online concert start om 20.30 uur en is via een online stream vanuit huis te volgen. De tickets zijn gratis maar moeten wel vooraf gereserveerd worden via de website van de Doelen.

De Doelen
Concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website van de Doelen voor meer informatie en de concertagenda (www.dedoelen.nl).