Ultieme rockband Bon Jovi keert terug met single.

Ultieme rockband Bon Jovi keert terug met single.

juli 25, 2020 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

SINGLE ‘DO WHAT YOU CAN’
Na het afzeggen van hun wereldtournee door de coronacrisis was het voor Bon Jovi ook kijken hoe nu verder. Met hun nieuwe single geven ze een duidelijk antwoord op die vraag: ‘Do What You Can‘. 

Niet alleen de start van hun wereldtournee werd verzet, maar ook de release van hun aangekondigde album ‘2020’ moest worden aangepast. Dat album staat nu gepland om uit te komen op 2 oktober, zodat het nog steeds valt in het Amerikaanse verkiezingsjaar. 

Veel van de teksten op het album zijn geboren uit maatschappelijke betrokkenheid en de huidige ontwikkelingen in het land. Van de misstanden rond de dood van George Floyd tot de Black Lives Matter beweging. Daarnaast is het ook, na hun album ‘This House Is Not For Sale‘ waarop ze de breuk met gitarist Richie Sambora verwerkten, een bewuste stap vooruit naar een nieuwe toekomst. 

De tekst ‘Do What You Can’ is door Bon Jovi zelf in de afgelopen tijd ook ter harte genomen. Hij voegde tijdens de lockdown de daad bij het woord droeg zijn steentje bij als afwashulp in de keuken van zijn restaurant. Daarnaast maakte de band, die sinds 2018 is opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame, een akoestische versie van ‘It’s My Life‘.