Walking On Cars schittert in muziek en tekst op ‘Colours’

Walking On Cars schittert in muziek en tekst op ‘Colours’

april 13, 2019 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Met hun tweede album ‘Colours’, dat vandaag uitkomt, zet de Ierse indierockband Walking On Cars de volgende grote stap in hun muzikale carrière. De band is na het succes van de single ‘Speeding Cars’ en hun debuutplaat ‘Everything This Way’ uit 2016 teruggebracht van vijf bandleden tot een viermansformatie en klaar voor de nieuwe tour. Die doet op 8 mei ook Paradiso in Amsterdam aan.
‘Monster’, de eerste single van ‘Colours’, verscheen al in februari van vorig jaar en werd deels in hun Ierse thuisstudio in Dingle en deels in de bekende Londense RAK studio’s opgenomen. Die track was bepalend in de zoektocht naar het specifieke geluid dat ook in de rest van de nummers terugkomt.
In ‘Coldest Water’, wat de volgende single wordt, bezingt de band de moeilijke verstandhouding die zanger Patrick Sheehy had met alcohol. De wil om nuchter te blijven was soms in gevecht met de wens alles te saboteren. “I could never do the “Let’s go for a drink” thing. It was either stay at home or go out and wake up in a bush somewhere”. Gelukkig is hij, inmiddels vijf jaar nuchter, in staat om met een glimlach terug te kijken op die periode.