Want winnen doe je bij! Recordomzet en prijzengeld.

Want winnen doe je bij! Recordomzet en prijzengeld.

mei 20, 2022 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Recordbedrag naar Nederlandse sport en goede doelen. Nederlandse Loterij maakt jaarcijfers 2021 bekend. Nederlandse Loterij publiceerde op 17 mei haar jaarcijfers en maakte de hoogte van haar jaarlijkse afdracht bekend. Over het jaar 2021 draagt Nederlandse Loterij een recordbedrag van 188 miljoen euro af aan de Nederlandse sport, achttien goede doelen en de samenleving voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. .

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij, over de recordhoogte van de afdracht: “Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar zien we dat Nederlandse Loterij op een verantwoorde en zorgvuldige manier ervoor zorgt dat heel Nederland wint. En daar zijn we trots op.

Winnen doen we niet alleen. Dat doen we met onze medewerkers, de retailers, spelers en samenwerkingspartners. Mede dankzij hun inzet zijn de resultaten van Nederlandse Loterij afgelopen jaar weer verbeterd. Onze omzet is gestegen naar 2.993 miljoen euro.

Over het jaar 2021 draagt Nederlandse Loterij de volgende bedragen af:
NOC*NSF: 50.4 miljoen euro
18 goede doelen: 19.2 miljoen euro
Staat der Nederlanden: 118.4 miljoen euro

Mijlpalen in 2021
2021 was een bijzonder jaar, dat Nederlandse Loterij met veel tevredenheid heeft afgesloten. Een aantal hoogtepunten op een rij:

Opengaan online kansspelmarkt: start TOTO Sport en TOTO Casino
In 2021 ging de onlinekansspelmarkt open, een belangrijke mijlpaal voor Nederlandse Loterij. Met het verantwoord spelen-beleid waarborgt Nederlandse Loterij dagelijks dat spelers in de meest veilige spelomgeving kunnen deelnemen. Meedoen met de spellen van Nederlandse Loterij is leuk en moet leuk blijven.

Nederlandse Loterij neemt meerderheidsbelang in Lotify
De rol van Nederlandse Loterij is in 2021 verbreed door een meerderheidsbelang te nemen in Lotify, een digitaal platform voor het organiseren van fondsenwervende loterijen en winacties. Zo kunnen zij zelf actief én verantwoord extra fondsen werven.

Recordomzet en prijzengeld
De totale omzet van Nederlandse Loterij in 2021 bedroeg 2.993 miljoen euro en er werd 2.467 miljoen euro uitgereikt aan prijswinnaars. “Het jaar 2021 was opnieuw een onvoorspelbaar jaar, dat we met een enorm goed resultaat hebben afgesloten.